Cum păcălesc restricțiile restaurantele din Londra. Grupuri de 30 de persoane, fără a încălca legea

Cum păcălesc restricțiile restaurantele din Londra. Grupuri de 30 de persoane, fără a încălca legea

O excepție prevăzută în lege oferă o breșă restaurantelor, care pot astfel organiza mese cu persoane aparținând unor gospodării diferite, contrar cerințelor autorităților. Regula spune că, în cazul unor întâlniri de afaceri, până la 30 de persoane pot sta la aceeași masă.

Proprietarii restaurantelor de lux permit astfel clienților să stea în grupuri mari la mese, atât timp cât aceștia declară că au o întâlnire de afaceri și nu una de socializare.

Compania Caprice Holdings, care deține mai multe restaurante de top, trimite e-mail-uri cliențior fideli, prin care îi invită să facă rezervări fără să țină seama de restricții. „Dorim să lămurim un aspect – când este vorba despre afaceri, vă puteți întâlni la prânz sau cină fără a respecta ‘regula persoanelor care locuiesc în aceeși gospodărie’, spre exemplu poți sta la aceeași masă, în limita a șase persoane, cu cetățeni din locuințe diferite. Putem organiza întâlniri destinare afecerilor de până la 30 de persoane”, se arată în e-mail.

O altă companie din domeniu, D&D London, spune: „Suntem bucuroși să te anunțăm că încă poți organiza întâlniri de afaceri la prânz sau cină. Dacă faci o rezervare în scop de afaceri, suntem încântați să te primim în locațiile noastre, ca de obicei”.

Jurnaliștii de la The Guardian au intervievat un grup de patru femei care împărțeau aceeași masă într-un restaurant. „Avem un fel de întâlnire de afaceri, pentru că suntem foste colege care s-au reîntâlnit”. Una dintre ele recunoaște că este „fericită să încalce regulile” pentru că „știe că oricum nu face nimănui niciun rău”.

Clientele spun că nu au făcut o rezervare în prealabil și că nimeni nu le-a întrebat dacă provin din locuințe diferite.

Guvernanții afirmă că nu au nicio pârghie prin care interzică restaurantelor să promoveze întâlnirile de afaceri, dar că acestea sunt permise doar atunci când nu pot fi organizate în alte spații, care oferă o mai mare siguranță împotriva răspândirii virusului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook