„Cultura anulării”. Ivanka Trump, furioasă după ce a fost oprită să țină un discurs în fața absolvenților

„Cultura anulării”. Ivanka Trump, furioasă după ce a fost oprită să țină un discurs în fața absolvenților

O anulare de ultimă oră și mânia „First Doughter”. Un discurs al lui Ivanka Trump, era programat pentru sâmbătă, la ceremonia de absolvire a Universității Tehnice de Stat din Wichita, dar joi, președintele universității a anulat discursul.

O decizie pe care fiica și consilierul președintelui american nu a apreciat-o, drept pentru care a decis să publice pe internet înregistrarea video: „Iată mesajul pe care l-am înregistrat pe 18 mai pentru absolvenții WSU-Tech. Știu că toți acești absolvenți talentați vor avea vise mari și vor aspira să facă lumea un loc mai bun!”.

Într-un al doilea tweet, ea s-a plâns că a fost victima « culturii anulării » și că ar fi fost respinsă din cauza ideilor sale: „campusurile națiunii noastre ar trebui să fie bastioane ale libertății de exprimare. Cultura anulării și discriminării în funcție de puncte de vedere sunt antiteze ale lumii academice. Ascultarea reciprocă este mai importantă ca niciodată!”.

În acest discurs, mai lung de nouă minute, Ivanka Trump se adresează „absolvenților în timp de război”, cuvinte care evocă pandemia Covid-19 care a ucis mai mult de 110.000 de persoane în Statele Unite, dar care au și o altă încărcătură, deoarece, în ultimele două săptămâni, în țară au avut loc demonstrații care denunță rasismul și violența poliției.

Mesajul a fost scris și înregistrat la mijlocul lunii mai, cu câteva zile înainte de moartea lui George Floyd, dar nu a fost actualizat și, prin urmare, nu include acest caz care a șocat lumea întreaga și la care Casa Albă nu a oferit un răspuns. Donald Trump acuză zilnic izbucnirile violente din timpul anumitor manifestații și îi descrie pe protestatari drept „răufăcători” și „teroriști”, ignorând o situație deja tensionată din motive electorale: prin radicalizarea discursului său, Donald Trump se consideră singurul garant al ” legii și ordinii”-„ law and order ”, cuvinte pe care le publică în fiecare zi pe tweeter în ultimul timp.

Un montaj care pune discursul lui Ivanka Trump în antiteză cu faptele

Dar furia lui Ivanka Trump nu a fost auzită: pe Twitter, hashtag-ul #ByeIvanka a fost foarte des folosit, unii utilizatori acuzând-o de lipsă de sensibilitate pentru că a publicat oricum mesajul său. O organizație a produs un nou montaj al discursului, comparând declarațiile sale cu imagini de represiune a demonstrațiilor, suprapunându-i cuvintele pe faptele din ultimele zile. „Călătoria dvs. până în prezent nu a fost fără obstacole, sacrificii, determinare, putere de voință, transpirație și, probabil, câteva lacrimi”, spune ea chiar înainte de un videoclip care arată utilizarea gazelor lacrimogene împotriva protestatarilor. „Întreaga noastră societate este angajată într-o lupta națională pentru a garanta siguranța și bunăstarea locuitorilor săi”, continuă tânăra, în timp ce sunt transmise imagini ale brutalității poliției față de manifestanți, inclusiv videoclipul unui bărbat în vârstă de 75 de ani împins de politie în Buffalo.

Devenita oficial o “mândra republicană Trump”

Ivanka Trump, care a fost de ani buni pe listele electorale ca democrat, a fost văzută cândva ca o influență care ar fi putut tempera excesele foarte conservatoare și partizane ale tatălui ei. Dar, în orice situație foarte tensionată, tânăra a rămas tăcută, refuzând să atace public politicile administrației Trump chiar și atunci când acestea au mers împotriva valorilor pe care ea pretindea să le apere.

În luna mai, ea a răspuns pe Twitter lui Elon Musk că a înghițit „pilula roșie” – o referire la „Matrix” și pastila înghițită de eroul Neo, care îi deschide ochii către realitatea distopică în care trăiește, o imagine care a devenit o declarație politică. După cum explică Washington Post, „pilula roșie” este un concept care denaturează mesajul filmului din 1999 și vorbeste despre trecerea la valori masculiniste și de extremă dreaptă, deseori conspirative, pentru cei care o iau. Acest lucru nu a fost apreciat de Lilly Wachowski, unul dintre co-regizorii din „Matrix”, care le-a adresat un mesaj dur.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook