Croația și-a modificat legile pentru a primi turiști „pe termen lung”. Permis de ședere pe un an celor care lucrează la distanță

Croația și-a modificat legile pentru a primi turiști „pe termen lung”. Permis de ședere pe un an celor care lucrează la distanță

În timp ce majoritatea țărilor din Uniunea Europeană și-au închis granițele pentru vizitatorii non-europeni în timpul pandemiei, Croația i-a întâmpinat cu entuziasm pe cei veniți din Statele Unite sau alte țări. Vara a permis ca aproape oricine să își ia concediu pe frumoasa coastă Adriatică și să se bucure de insulele sale uimitoare și de orașul „Game of Thrones” din Dubrovnik.

Vizitatorii din afara UE sunt bineveniți, cu condiția să se testeze sau să intre carantină. Acum, Croația le face mai ușoară șederea celor care își doresc să rămână mai mult – modificându-și legile. Sunt acordate permise de ședere pe un an celor care vin din afara Uniunii Europene și lucrează la distanță, cu condiția ca aceștia să nu aibă nevoie de vize turistice pentru a intra.

În timp ce alte destinații, precum Dubai, au plătit un preț mare pentru menținerea frontierelor deschise, Croația este convinsă că încurajarea turismului pe termen lung va fi un câștig.

Noile reguli au început pe 1 ianuarie, iar primii solicitanți au ajuns deja.
Pe 15 ianuarie, Melissa Paul a avut onoarea de a deveni prima nomadă oficială a Croației, în conformitate cu noua lege. „De fapt, am muncit de la distanță timp de 15 ani. Dețin propria mea companie, dar am avut și contracte cu companii din SUA, Marea Britanie și Mexic”, spune ea pentru CNN.

Melissa Paul s-a mutat inițial în Croația împreună cu soțul ei americano-croat, ai cărui părinți provin din insula Krk. Când cuplul a divorțat, a aflat că nu are multe opțiuni de a continua să locuiască în Croația ca rezident. Dar noua lege i-a creat o oportunitate. Acum își desfășoară afacerea din bucătăria casei în care locuiește, din orașul Labin, în nord-vestul Croației.

sursa: CNN

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook