„Cracka”, un nou serial american: sclavi albi, stăpâni de culoare

„Cracka”, un nou serial american: sclavi albi, stăpâni de culoare

Un serial TV de fictiune numit „Cracka” va explora o alternativă în istoria americană, prezentând oamenii albi ca sclavi ai celor de culoare. Serialul este așteptat în toamna anului 2020… în mijlocul alegerilor prezidențiale din SUA.

https://twitter.com/ztsamudzi/status/1274411195366346752?s=20

„Și dacă rolurile s-ar inversa în sclavie?” Acesta este unul dintre sloganurile trailer-ului noului serial american denumit „Cracka”. Producția prezintă comerțul cu sclavi în Statele Unite, cu excepția faptului că sclavii nu sunt de culoare, ci albi, relatează site-ul All Hip Hop.

Creatorul său, Dale Resteghini – un american alb cunoscut pentru regizarea clipurilor artiștilor rap, în special Nicki Minaj, Akon sau Soulja Boy – și-a imaginat această poveste astfel încât telespectatorii să retrăiască toată groaza sclaviei, de data aceasta victimele fiind oameni albi.

Un serial rasist față de albi?

Personajul principal: stereotipul „supremației albe”, cu o swastika nazistă tatuată pe abdomen. Ca prin magie, bărbatul se întoarce într-un trecut reinventat, unde africanii înrobesc albii și conduc America.

Un serial cu implicații politice

Unul dintre sloganurile fictive este postat cu litere mari pe site-ul „Cracka”: „Ne-ai furat libertatea. Acum o furăm pe a ta. Serialul TV nu va fi lansat înainte de toamna anului 2020 dar este deja posibil să îl pre-comanzi pentru mai puțin de trei dolari. Pentru aproape cinci dolari, clientul poate face și o donație pentru mișcarea Black Lives Matter. În plus, poți alege și o altă ofertă… un tricou inscripționat cu Cracka, pentru aproape 20 de dolari.”

Lansarea coincide cu alegerile prezidențiale americane.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook