Cozi de zeci de kilometri la intrarea în Grecia: „Mă simt ca la ANAF, mai am de așteptat cel puțin 4 ore”. Galerie FOTO

Foto: Facebook/Forum Grecia

Românii care au ales să plece spre Grecia sâmbătă întâmpină dificultăți mari la trecerea frontierei. Cozile se întind pe câțiva kilometri, iar timpul de așteptare este de câteva ore. Deși nu se efectuează teste Covid la intrarea în țară, procedura de verificare a actelor durează „minute bune” pentru fiecare mașină. Cetățenii care se află la vama Kulata- Promachonas spun că „este dovadă de lipsă de respect pentru turiști”.

Unul dintre motive este că oamenii nu se informează corespunzător înainte de călătorie și nu cunosc regulile pe care trebuie să le respecte.

„Am ajuns în vamă la 08:00 și sunt sute de mașini în față. Nu se testează nimic în acest moment dar fiecare mașină petrece minute bune la ghișeu… mă simt ca la ANAF, mai am de așteptat cel puțin 4 ore”, scrie un turist pe internet. „Poze după 4 ore de așteptare, mai avem vreo 2 ore de stat. Asta înseamnă 1.2 km în 6 ore”, completează el.

„Ne-am așezat la coadă la 09:17. Am înaintat 200 de m în 3 ore. Mai avem 2,6 (km) până la controlul actelor. Nimeni nu ne spune ce se întâmplă, polițiștii ridică din umeri, televiziunea filmează. Și cam atât. În spatele nostru coada este infernală”, spune un alt român care așteaptă la coadă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook