Covid-19| Vaccinarea copiilor de 5-11 ani ar putea fi autorizată în Europa până la finalul anului

Covid-19| Vaccinarea copiilor de 5-11 ani ar putea fi autorizată în Europa până la finalul anului

Potrivit laboratoarelor Pfizer și BioNtech, vaccinul lor anti-Covid este „sigur” și „bine tolerat” de copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Declanșează un răspuns imun „în general comparabil” cu cel al tinerilor de 16-25 de ani, chiar dacă doza este de trei ori mai mică (10 micrograme față de 30 micrograme).

Un studiu pe 4.500 de copii

Datele vor fi transmis „cât mai curând posibil” pentru aprobare autorităților sanitare. Anunțul se bazează pe rezultatele parțiale ale unui studiu pe 4.500 de copii, cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani, realizat în Statele Unite, Spania, Finlanda și Polonia.

Pentru copiii sub 5 ani, care au primit doze chiar mai mici (3 micrograme), laboratoarele speră să publice rezultatele „în al patrulea trimestru”.

Când s-ar putea acorda autorizația de vaccinare a copiilor de 5-11 ani? Pfizer și BioNtech au anunțat primele rezultate pozitive în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani pe 31 martie. Agenția Europeană pentru Medicamente a dat aprobarea cu aproximativ două luni mai târziu, pe 28 mai.

Pentru vaccinul Spikevax, de la Moderna, autorizația europeană a fost acordată pe 23 iulie.

Dacă se urmărește același tipar, Europa ar putea aproba vaccinul Pfizer/BioNtech pentru copii de 5-11 ani până la sfârșitul lunii noiembrie.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook