Covid-19| Un spray nazal reduce prezența virusului cu 96%. Încep testele clinice pentru noul produs

Covid-19| Un spray nazal reduce prezența virusului cu 96%. Încep testele clinice pentru noul produs

Dezvoltat inițial cu scopul de a întări sistemul imunitar pentru a combate gripa și răcelile de iarnă, spray-ul nazal arată o anumită eficacitate împotriva coronavirusului, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu clinic făcut public luni, 28 septembrie.

Produs de compania de biotehnologie australiană Ena Respiratory, acest tratament, care în această etapă este prezentat sub denumirea „INNA-051”, a redus prezența coronavirusului cu până la 96% la dihorii care fuseseră expuși la SARS-CoV -2.

Rezultate promițătoare, dar care trebuie confirmate la om. Mai ales că studiul inițial, publicat pe site-ul bioRxiv, nu a fost încă validat de comunitatea științifică.

Dacă următoarele teste se dovedesc a fi concludente, acest spray nazal, foarte ușor de utilizat, ar putea oferi o opțiune complementară sau alternativă la un potențial vaccin dezvoltat împotriva Covid-19.

Se folosește o dată sau de două ori pe săptămână

Producătorii spun că, pentru a preveni infectările în cazul persoanelor cu risc, cele în vârstă sau a profesioniștilor din domeniul sănătății, ar fi suficient să inhaleze o dată sau de două ori pe săptămână. Ena Respiratory este gata să treacă la studii clinice pe oameni în termen de patru luni.

Persoanele expuse la coronavirus „sunt susceptibile să îl elimine rapid datorită tratamentului nostru sau cel puțin să aibă doar simptome moderate ale bolii Covid-19”, asigură francezul Christophe Demaison, director general și fondator al Ena Respirator, citat de agenția de știri spaniolă EFE.

O atitudine care pare să fie pe placul piețelor financiare. Ena Respiratory a reușit să strângă 11,7 milioane USD (aproximativ 7 milioane EUR) de la investitori pentru a-și continua activitatea, în așteptarea studiilor de toxicitate și a tuturor autorizațiilor corespunzătoare.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook