Covid-19| „Statul ne f… dar nu plătește!”

Covid-19| „Statul ne f… dar nu plătește!”

După cinci luni de închidere forțată din cauza coronavirusului, bordurile din Berlin, într-o situație financiară alarmantă, s-au redeschis. Dar actul sexual rămâne interzis până în septembrie.

Jana, lucrător sexual de 20 de ani, oferă masaje, singurul serviciu permis în această etapă de la redeschiderea oficială a bordelurilor pe 8 august. „Prefer serviciul sexual și clienții mei (…). Am deja o mulțime de solicitări” pentru septembrie, mărturisește ea.

Posibilitatea acordată acestor institutii de a-i întâmpina din nou pe clienți în luna august, însă, oferă un suflu de aer proaspăt bordelurilor aflate în dificultate financiară gravă după luni de pauză, dar și celor aproximativ 40.000 de lucrători sexuali înregistrați în Germania.

În Germania, prostituția este legală și reglementată prin lege

Într-o țară în care prostituția este legală și încadrată de lege, lucrătorii sexuali au fost lipsiți de venituri, întrucât Germania a luat măsuri drastice pentru a încerca să controleze răspândirea virusului care a ucis mai mult de 9.200 de peersoane.

Un lanț de bordeluri, Aurel Johannes Marx, se resemnează cu faptul că trebuie să facă față unei pierderi financiare de șase cifre, la care se adaugă investiții legate de noile reglementări de igienă. Prin urmare, clienții trebuie să completeze formularele de contact, păstrate în plicuri sigilate. Data și numele prostituatei sunt și ele consemnate.

Potrivit acestuia, clienții se supun regulilor, dar unii sunt reticenți să poarte mască. „-Ce, trebuie să pun o mască aici? -Da, trebuie să puneți o mască, ca la supermarket, benzinărie sau metrou”, explică domnul Marx. El mărturisește că mulți clienți sunt puțin dezamăgiți atunci când află că sunt acordate doar masaje în această etapă.

Izolarea a avut consecințe economice atât de mari pentru acest sector, încât în ​​ultimele luni au fost organizate o serie de proteste ale lucrătorilor sexuali.

„Deschideti bordurile acum!”, „Statul ne f… dar nu plătește!”, „Sectorul nostru este împins spre ilegalitate”, se putea citi pe pancartele afișate pe 3 iulie de manifestanți, împreună cu o păpușă gonflabilă îmbrăcată într-o cămașă roșie.

Prostituatele nedeclarate lucrează pe străzi, fără protecție

„Aproape toate afacerile se redeschid în Germania (…): saloane de coafură, masaj, înfrumusețare, masaje tantrice, tatuaje și fitness, restaurante, hoteluri, saune”, argumentează Federația Serviciilor Sexuale BSD.

Situația a împins prostituatele care lucrează în Germania să meargă și să-și exercite profesia în țări vecine, precum Elveția, Belgia, Austria, Republica Cehă sau Olanda.

Mai multe regiuni sau orașe mari germane, ca Hamburg sau Berlin, vor reautoriza sexul de la 1 septembrie. În timp ce Germania înregistrează o nouă creștere a cazurilor, la fel ca multe țări europene, lucrătorii sexuali nu se tem de contaminare.

„Pentru mine, nu este deloc înfricoșător, pentru că atunci când faci treaba asta timp de douăzeci de ani, ai obișnuințele tale… Poți alege pe cine primești”, spune Jana.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook