Covid-19| Spray-ul nazal care este mai eficient decât masca, creat de cercetătorii din California

Covid-19| Spray-ul nazal care este mai eficient decât masca, creat de cercetătorii din California

Experții de la Universitatea din California au dezvoltat formula unui spray nazal, numit „AeroNabs”. Ei susțin că acesta este mai util în prevenirea infectării cu Covid-19 decât masca.

AeroNabs conține proteine denumite „nanobodies”, prezente în sângele de lamă, cămilă sau alpaca, ce acționează ca anticorpii.

Însă proteinele folosite pentru acest spray sunt sintetice și au fost dezvoltate special pentru a acționa împotriva coronavirusului. Testele de laborator au demonstrat că acestea împiedică virusul să pătrundă în celulele umane.

AeroNabs trebuie să fie testat clinic pentru a-și demonstra utilitatea în lupta împotriva Covid-19.

„Este de departe mult mai eficient decât echipamentele de protecție folosite în prezent. Considerăm că poate reprezenta o măsură de prevenție eficace, până la descoperirea unui vaccin.”, a spus dr. Peter Walter, profesor de biochimie și co-inventator al AeroNabs.

Nanobodies au fost descoperiți într-un laborator din Belgia la sfârșitul anilor ’80 și reprezintă o provocare pentru lumea medicală. Oameni de știință din întreaga lume încearcă să descopere o modalitate de a neutraliza coronavirusul cu ajutorul lor. Aceștia s-au dovedit eficienți în trecut împotriva SARS.

Rezultatele studiilor sunt publicate pe platforma medicală bioRxiv și așteaptă să fie evaluate de alți oameni de știință.

Dr. Veronica Rezelj, de la Institute Pasteur din Paris, afirmă că a avut rezultate promițătoare la testele realizate pentru a observa efectul nanobodies asupra SARS-Cov-2, potrivit Daily Mail.

„Dacă AeroNabs se va dovedi și în testele clinice la fel de eficient cum am anticipat, va schimba cursul pandemiei”, a completat dr. Manglik, parte a echipei de cercetare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook