Covid-19| Spaniolii dezvoltă un medicament dedicat celor care nu pot face vaccinul

Covid-19| Spaniolii dezvoltă un medicament dedicat celor care nu pot face vaccinul

Compania spaniolă Grifols începe studiile clinice pentru un medicament care oferă protecție împotriva SARS-Cov-2 și care poate fi administrat imediat după infectare. Este un tratament bazat pe imunoglobulină și conține anticorpi policlonali obținuți de la foști pacienți Covid care au donat plasmă.

Administrarea intravenoasă/intramusculară sau subcutanată a Imunoglobulinei Gamunex-C, dezvoltată de Grifols, este confirmată ca fiind eficace și sigură pentru prevenirea mai multor boli infecțioase.

Grifols spune că medicamentul poate fi utilizat în cazul vârstinicilor, personalului medical sau al celor care, din diverse motive, nu pot face vaccinul anti-Covid.

De altfel, poate fi folosit acolo unde campania de vaccinare nu a început încă, sau se desfășoară anevoios, scrie site-ul de specialitate Clinical Trials.

Studiile clinice vor analiza eficacitatea medicamentului pe un eșantion de 800 de pacienți asimptomatici. Compania plănuiește să înceapă testele la începutul lunii viitoare.

Directorul medical al Grifols, dr. Antonio Páez, spune că medicamentul poate fi păstrat la temperatura normală a frigiderului și administrat în orice cabinet medical.

„Dacă eficacitatea este confirmată, medicamentul poate fi administrat pacienților testați pozitiv pentru Covid-19”, spune el. Rezultatele sunt așteptate până în vară.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook