Covid-19| Protocolul de tratament al medicului Alexie include atât remdesivir cât și ivermectină, singurele antivirale aprobate în SUA

Covid-19| Protocolul de tratament al medicului Alexie include atât remdesivir cât și ivermectină, singurele antivirale aprobate în SUA

Medicul infecționist Ion Alexie prezintă protocolul de tratament pe care îl aplică pacienților internați la spitalul Summerlin din Las Vegas. În SUA sunt aprobate două antivirale pentru moment, remdesivir și ivermectina, pe care Alexie le administrează fie împreună, fie separat, în funcție de caz.

„Pentru pacienții Covid cu afectare pulmonară de peste 20%, încep imediat tratamentul cu Pulse Steroid Doses/megadoze de steroizi pentru 3 zile – Solumedrol 250 mg, intravenos, din 6 în 6 ore sau Dexametazonă 50 mg, intravenos, tot din 6 în 6 ore. În plus, primesc protecție gastrică – Omeprazol sau Famotidină.

Steroizii vor reține și fluide în corpul pacienților. Pentru a le elimina, le dau Furosemid – ajustând dozele în funcție de starea clinică. Steroizii vor crește leucocitele și ureea, dar și glicemia, care uneori va trebui controlată cu insulină sau alte medicamente contra diabetului.

După cele 3 zile încep să micșorez doza de steroizi cu 10-20%, zilnic, în funcție de valorile Proteinei C reactive (CRP). Anticoagulantul este prezent în toate protocoalele și le folosesc în funcție de valoarea DD (D Dimer). Pentru pacientii cu hipoxie mare sau cu DD ridicat folosesc doze complete de heparină fracționată, dar dacă DD este normal sau pacinetul este pe oxigen, folosesc doar doze de profilaxie (Clexane în România).

Ca antivirale, noi nu avem decât remdesivir, pe care îl folosesc la majoritatea pacienților, uneori în combinație cu ivermecină (al doilea antiviral aprobat în America). Combinatia celor două antivirale este sinergistică, potrivit unor studii recente. Doza de ivermectină este de 0,3 mg/kg, zilnic, timp de 2-5 zile, în funcție de severitatea bolii. Ivermectina este contraidicată la gravide.

În afară de cele de mai sus, mai folosesc Zinc 200 mg pe zi, Vit D3 4000 unități pe zi și Vit C 1000 mg, de două ori pe zi”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook