Covid-19| Noua tulpină din Anglia se răspândește mai repede printre copii. Londra amână începutul anului școlar

Covid-19| Noua tulpină din Anglia se răspândește mai repede printre copii. Londra amână începutul anului școlar

Mii de școlari din Londra trebuiau să înceapă școala pe 4 ianuarie și vor rămâne în cele din urmă acasă. Decizia de a închide toate școlile, colegiile și liceele din Londra, fără excepție, a fost luată în urgență pe 1 ianuarie de către autorități, după o ședință de guvern.

Înainte de Crăciun, secretarul de stat pentru Educație, Gavin Williamson, a anunțat că doar câteva școli vor rămâne închise pentru începutul anului școlar. Dar, în fața creșterii numărului de cazuri în Marea Britanie și în special în Londra, directorii școlilor care urmau să rămână deschise au cerut guvernului să schimbe decizia.

Decizia „ultimului recurs”

Secretarul de stat pentru Educație spune că decizia a fost luată „în ultimă instanță” și că va fi „temporară”. „Pe măsură ce ratele de infectare cresc în toată țara, în special în Londra, trebuie să luăm această decizie pentru a ne proteja țara”, a adăugat el.

Marea Britanie s-a confruntat cu o accelerare a epidemiei de la începutul iernii. Peste 50.000 de cazuri noi sunt înregistrate în fiecare zi. „Considerăm că majoritatea cazurilor se datorează noii variante”, a spus ministrul Sănătății, Matt Hancock. Această nouă variantă, mai contagioasă, potrivit oamenilor de știință, îngrijorează autoritățile britanice, care au decis să izoleze trei sferturi din populația Marii Britanii începând de joi.

„Săli întregi” cu copii spitalizați

Îngrijorător este că numărul de cazuri la copii este mai mare decât în ​​primul val. „Acest virus nu a afectat foarte mult copiii în timpul primului val. Dar acum avem o sala plină de copii”, avertizează Laura Duffel, directorul unui spital din Londra. „Știu că unii dintre colegii mei observă același lucru în spitalele lor”, iar „mulți pacienți se află într-o stare mai proastă decât s-ar crede”.

Oamenii de știință britanici observaseră deja, la sfârșitul lunii noiembrie, că cei mici erau mai afectați de Covid-19 decât în ​​timpul primului val. Sindicatul educațional național a declarat că este „tulburat” de numărul copiilor cu rezultate pozitive.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook