Covid-19| Medicii germani au prescris în masă hidroxiclorochina, deși nu a existat aprobare

Covid-19| Medicii germani au prescris în masă hidroxiclorochina, deși nu a existat aprobare

Președintele american Donald Trump a luat acest medicament, la fel și președintele brazilian Jair Bolsonaro. Hidroxiclorochina pentru care cei doi politicieni au militat în lupta împotriva Covid-19, a găsit cel puțin temporar mulți adepți și în Germania. Acesta este rezultatul unei evaluări preliminare a Institutului Științific AOK pentru.

În februarie anul curent s-au administrat zilnic 704.000 de doze de hidroxiclorochină, iar în luna martie aproape 1,06 milioane. Evaluarea include prescripții ale medicilor rezidenți acoperite de asigurările de sănătate. În aprilie și mai, cifrele au scăzut din nou, dar au rămas la un nivel mai ridicat decât în ​​anul precedent. În iunie, valorile erau sub media anului precedent.

Hidroxiclorochina este un medicament care este aprobat pentru terapia diferitelor boli de tip reumatoid și pentru profilaxia și tratamentul malariei. Eficacitatea sa împotriva Covid-19 a lansat controverse în lumea medicală în primăvara anului 2020, dar a fost lăudată de Donald Trump și Jair Bolsonaro. În timp ce la sfârșitul lunii martie a existat o „Autorizație de utilizare de urgență” emisă de administrația de medicamente (FDA) pentru tratarea Covid-19, în Europa medicamentul nu a fost niciodată aprobat. Aparent, multor medici nu le-a păsat de lipsa unei aprobării în Germania, așa cum arată analiza AOK.

De fapt, din cauza avertismentelor de călătorie existente, o scădere a numărului de prescripții pentru hidroxiclorochină ar fi fost mai plauzibilă, potrivit Asociației Federale AOK. În schimb, numărul de rețete a crescut, spune raportul.

Sursa: Spiegel

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook