Covid-19| Medicamentul care previne complicațiile provocate de Covid-19. Reduce numărul spitalizărilor cu 25%

Covid-19| Medicamentul care previne complicațiile provocate de Covid-19. Reduce numărul spitalizărilor cu 25%

Ar fi primul medicament administrat pe cale orală capabil să trateze pacienții în faza pre-spitalicească. Studiul Colcorona, realizat pe 4.488 de pacienți, arată, conform ICM, că colchicina a redus cu 21% riscul de deces sau spitalizare la pacienții cu Covid-19, comparativ cu placebo.

„Pentru pacienții testați pozitiv cu Covid-19, colchicina a dus la reduceri ale spitalizărilor cu 25%, necesitatea ventilației mecanice cu 50% și decese cu 44%”, potrivit site-ului oficial.

ICM susține că tratarea pacienților cu risc de complicații, de îndată ce diagnosticul Covid-19 este confirmat prin testul PCR, face posibilă „reducerea riscului de a dezvolta o formă gravă a bolii și, prin urmare, reducerea numărului de internări”. Administrarea colchicinei ar putea, de asemenea, „ajuta la ameliorarea problemelor de supraaglomerare a spitalelor și la reducerea costurilor legate de sistemele de sănătate”.

„Suntem încântați să oferim primul medicament administrat oral, a cărui utilizare ar putea avea un impact semnificativ asupra sănătății publice și ar putea preveni complicațiile provocate de Covid-19”, spune dr. Jean-Claude Tardif, director al Centrului de Cercetare ICM.

Sursa: La Libre

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook