Covid-19| Durerea de testicule, un nou simptom raportat de medicii americani

Covid-19| Durerea de testicule, un nou simptom raportat de medicii americani

O echipă de medici americani a raportat cazul unui pacient cu Covid-19 care, pe lângă simptomele cunoscute ale bolii, a prezentat durere la nivelul organelor genitale.

Într-un raport publicat recent în American Journal of Emergency Medicine, mai mulți specialiști de la un institut din San Antonio (Texas) au raportat că testiculele unui bărbat de 37 de ani s-au umflat anormal la 15 zile după ce a primit un rezultat pozitiv.

Deteriorarea calității spermei i-a determinat pe medici să susțină că acest simptom este legat de coronavirus.

„Sperma, în cazul bărbaților infectați cu SARS-CoV-2, prezintă o modificare a calității spermatocitelor, având un potențial impact viitor asupra fertilității masculine”, au subliniat cercetătorii în raport, adăugând: „complicațiile trombotice ale SARS -CoV-2 pot afecta și sistemul genito-urinar”.

În iunie cercetătorii au dezvăluit, în același jurnal medical, că un pacient francez bolnav de Covid-19, în vârstă de 62 de ani, suferise de priapism, o erecție persistentă (mai mult de 4 ore) în ciuda absenței stimulării sexuale. Mai multe despre acest caz găsești aici.

Medicii care au realizat raportul recomandă bărbaților să fie atenți chiar și la cea mai mică durere genitală. „Identificarea efectelor genito-urinare rare poate ajuta cadrele medicale să identifice această boală (…) și să inițieze un tratament adecvat, carantină și monitorizarea fertilității”, au concluzionat aceștia.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook