Covid-19| Coreea de Sud testează și animalele de companie. Cele infectate stau 14 zile în carantină

Covid-19| Coreea de Sud testează și animalele de companie. Cele infectate stau 14 zile în carantină

Pisicile și câinii cu febră, tuse sau dificultăți de respirație pot fi testați pentru coronavirus în Coreea de Sud, în cazul în care animalele au intrat în contact cu un bolnav Covid. Lansarea programului vine la câteva săptămâni după ce țara a raportat primul caz de contaminare cu Covid-19 la un animal, în acest caz o pisică.

„Începând de astăzi, guvernul orașului Seoul va oferi teste Covid-19 pentru câinii și pisicile domestice”, a declarat un oficial din cadrul programului de prevenire a bolilor din Capitală.

Doar animalele care prezintă simptome si care au fost în contact cu persoane pozitive pot fi testate.

Testul va fi efectuat lângă locul de reședință al animalului, de către o echipă care include un medic veterinar, a spus Park Yoo-mi.

14 zile de izolare necesare

Animalele pozitive trebuie izolate la domiciliu, timp de 14 zile. În cazul în care proprietarii lor sunt infectați, animalele sunt plasate în adăposturi special amenajate.

La începutul lunii ianuarie, două gorile de la grădina zoologică San Diego din sudul Californiei au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus și au fost plasate în carantină. Cel mai probabil au fost infectate de un îngrijitor asimptomatic.

Danemarca tocmai a încheiat imensa campanie de sacrificare a aproape 15 milioane de nurci pentru a combate riscul mutației coronavirusului la animale.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook