Covid-19| Avertismentul șocant al unui medic de la ATI: „Asta vezi înainte să mori, dacă nu porți mască”

Covid-19| Avertismentul șocant al unui medic de la ATI: „Asta vezi înainte să mori, dacă nu porți mască”

Medicul american Kenneth Remy a reconstituit într-un videoclip ultimele imagini pe care pacienții Covid de la terapie intensivă le văd înainte de a muri. Un clip gândit pentru a oferi o perspectivă șocantă, pentru a determina cetățenii să poarte masca în spațiile publice.

„Așa te simți când respiri de 40 de ori pe minut, ai un nivel de oxigen mult sub 80, așa arată. Sper ca ultimele momente din viața ta să nu arate așa. Pentru că asta vei vedea înainte de a muri, dacă nu porți măscă în spațiile publice, dacă nu respecti distanțarea fizică, dacă nu te speli frecvent pe mâini”.

Mesajul este transmis de Dr. Kenneth Remy, medic de terapie intensivă la un spital din St. Louis, Missouri. În Statele Unite, aproape 260.000 de oameni și-au pierdut viața de la începutul pandemiei.

„După ce unul din pacienții săi a decedat din cauza Covid-19 și a trebuit să informeze familia acestuia”, dr. Kenneth Remy a simțit „nevoia urgentă” de a răspândi acest mesaj de prevenire, menit să șocheze, potrivit CNN. Medicul susține că a tratat „peste 1000 de pacienți” cu Covid-19, și „peste 100” care au trebuit intubați.

În Missouri, numărul cazurilor de Covid-19 „se dublează aproape în fiecare lună”, cu mai mult de 4.000 de cazuri pe zi la sfârșitul lunii noiembrie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook