Covid-19| Asimptomaticii își pierd mai repede imunitatea. Nivelul de anticorpi scade la scurt timp după vindecare

Covid-19| Asimptomaticii își pierd mai repede imunitatea. Nivelul de anticorpi scade la scurt timp după vindecare

Un studiu britanic de la Imperial College London și Ipsos Mori a arătat că persoanele asimptotice sunt mai predispuse să-și piardă anticorpii în scurt timp, față de cei care au prezentat simptome ale noului coronavirus.

În perioada 20 iunie – 28 septembrie, cele două organizații au monitorizat 350.000 de persoane selectate aleatoriu din Anglia, care s-au auto-testat în mod regulat acasă pentru a vedea dacă au anticorpi împotriva Covid-19. „În această perioadă, proporția persoanelor care au dat teste pozitive pentru anticorpii Covid-19 a scăzut cu 26,5%”, arată un comunicat de presă, „care sugerează o reducere a anticorpilor în săptămânile sau lunile de după infectare”.

Rezultatele sugerează, de asemenea, că persoanele care nu au prezentat simptome legate de Covid-19 sunt susceptibile să-și piardă anticorpii detectabili mai repede decât cei care au prezentat simptome, adaugă studiul.

Studiul subliniază, de asemenea, că, dacă toate grupele de vârstă sunt afectate de această scădere, persoanele în vârstă sunt mai afectate: între iunie și septembrie, proporția persoanelor de peste 75 de ani care aveau anticorpi a scăzut cu 39%, dar a scăzut cu doar 14,9% pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

„Acest studiu reprezintă o parte crucială a cercetării, ajutându-ne să înțelegem cum evoluează anticorpii Covid-19 în timp”, a declarat secretarul de stat pentru sănătate englez, James Bethell. Cu toate acestea, „nu se știe încă dacă anticorpii conferă un nivel eficient de imunitate sau, dacă o fac, cât dureaza o astfel de imunitate”, au declarat Imperial College London și Ipsos Mori, cerând britanicilor în să urmeze în continuare instrucțiunile sanitare.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook