Coronavirus: Agenția Europeană pentru Medicamente recomandă autorizarea Remdesivir

Coronavirus: Agenția Europeană pentru Medicamente recomandă autorizarea Remdesivir

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a recomandat joi autorizarea „comercializării condiționate” a antiviralului Remdesivir în cadrul Uniunii Europene, pentru pacienții afectați de noul coronavirus.

„Remdesivir este primul medicament împotriva Covid-19 care este recomandat pentru autorizare în UE”, a spus într-un comunicat de presă agenția cu sediul la Haga, specificând că această recomandare urmează să fie aprobată sau respinsă de către Comisia Europeană .

Deja autorizat de Statele Unite și Japonia

Comisia Europeană „își propune să ia o decizie cu privire la autorizația de comercializare condiționată a Remdesivir săptămâna viitoare”, a declarat EMA. Recomandarea agenției se referă la adoptarea tratamentului pentru adulți și adolescenți mai mari de 12 ani, care suferă de pneumonie și au nevoie de un supliment de oxigen, adică cei care suferă de o formă gravă „.

Un studiu EMA a descoperit că pacienții cu Covid-19 tratați cu Remdesivir și-au revenit, în medie, cu patru zile mai repede decât alți pacienți. Dezvoltat inițial pentru febra hemoragică Ebola, Remdesivir, produs de laboratorul american Gilead, este primul tratement care demonstrează o oarecare eficacitate la pacienții internați cu boala Covid-19 într-un studiu clinic semnificativ, chiar dacă efectul este considerat a fi modest. Utilizarea Remdesivir în spitale a fost autorizată până acum de Statele Unite și de Japonia.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook