Constanța, orașul în care „nu plouă”. Primarul renunță la gazon și spații verzi, din cauza „climei deosebite”

Constanța, orașul în care „nu plouă”. Primarul renunță la gazon și spații verzi, din cauza „climei deosebite”

Primarul Constanței a decis să scoată gazonul și să desființeze spațiile verzi de pe Bulevardul Mamaia, din cauza condițiilor climatice „deosebite”. Vergil Chițac susține că în orașul pe care îl conduce „nu plouă”, așa că trebuie să se orienteze spre aranjamente florale sau arbuști care nu „sunt iubitoare de apă” și „sunt ușor de întreținut”.

Gazonul de pe scuarul celui mai mare bulevard din Constanța a rezistat până acum, dar este posibil să se fi schimbat și clima de când a preluat Chițac mandatul, anul trecut. Sau au fost folosite aspersoare, ca în celelalte orașe, în care, pe deasupra, mai și plouă.

„Pentru bulevardul Mamaia ne dorim scuaruri cu flori, altceva decât este acum. Nu cu gazonul acesta care nu este bun pentru Constanța. Trebuie să plecăm de la premiza că Constanța este un oraș în care nu plouă, cu o climă deosebită decât a celorlalte orașe și atunci trebuie să ne alegem niște aranjamente floarale, de plante și cu niște arbuști care nu sunt iubitoare de apă, se potrivesc climei și sunt ușor de întreținut. Tot ce vedeți acum pe b-dul Mamaia cu scuaruri cu spații verzi le vom reconfigura până anul viitor”, a spus Chițac, potrivit publicației locale Replica de Constanța.

Dacă s-a găsit o soluție mai bună, mai avantajoasă sau mai potrivită regiunii, probabil trebuie implementată. Să nu fie, însă, varianta pentru 2021, care va face loc alteia la anul. Și să nu revină Constanța la palmieri, că a fost deja testat terenul. Și temperatura.

Bulevardul Mamaia. Foto: Constanța de Azi

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook