Trafic cu ivermectină| Comprimate în valoare de 400.000 de dolari confiscate pe aeroportul din Johannesburg

Trafic cu ivermectină| Comprimate în valoare de 400.000 de dolari confiscate pe aeroportul din Johannesburg

Vama aeroportului din Johannesburg, Africa de Sud, a interceptat sute de mii de tablete ale tratamentului antiparazitar, ivermectina, destinate vânzării ca remediu pentru Covid-19, informează forțele de ordine. „Pastilele suspectate de a fi ivermectină” în valoare de șase milioane de rand (aproape 400.000 de dolari) au fost confiscate pe aeroportul internațional din Johannesburg în ultimele două săptămâni”, se arată în comunicatul de presă. Șase suspecți sosiți din India au fost arestați și urmăriți penal pentru transport de medicamente nedeclarate și import de medicamente fără licență.

„Medicamentele nedeclarate, în principal sub formă de tablete, au fost importate cu scopul de a fi vândute și se crede că erau destinate tratării Covid-19”, spune poliția. Tratamentul parazitar, folosit în special împotriva scabiei, este considerat benefic în lupta contra Covid de o parte a lumii științifice.

Cererea explodează

Alți oameni de știință atrag atenția asupra faptului că nu există suficiente dovezi pentru a promova ivermectina ca un remediu pentru Covid-19, dar cererea este în continuă creștere. Autoritatea sud-africană a medicamentului a aprobat provizoriu utilizarea controlată a ivermectinei la om, anulând decizia de blocare a importului medicamentului pe care a impus-o în decembrie 2020.

Interdicția a stârnit proteste în rândul medicilor, care au cerut să fie continuate studiile și au alimentat astfel comerțul ilegal. Ivermectina este utilizată în primul rând împotriva paraziților la animale și oameni și a fost utilizată pe scară largă în Africa subsahariană încă din anii 1990, pentru tratarea oncocercozei (orbirea de râu). Este, în general, utilizată în scopuri veterinare în Africa de Sud, dar nu este interzisă pentru oameni.

Sursa: RTL

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook