Compania aeriană Delta AirLines solicită noilor angajați să fie vaccinați împotriva Covid

Compania aeriană Delta AirLines solicită noilor angajați să fie vaccinați împotriva Covid

Delta AirLines solicită noilor angajati din Statele Unite să fie vaccinați împotriva Covid-19, devenind astfel una dintre primele companii importante care emit o astfel de obligație. „Oricui angajat care se va alătura Delta în viitor îi vom cere să fie vaccinat înainte de a putea să lucreze în companie”, a declarat Ed Bastian, șeful executivului, pentru CNN.

Delta nu cere acest lucru și angajaților actuali, a spus el. Peste 60% dintre angajați sunt încă deja vaccinați, potrivit companiei.

Delta a menționat că actualii angajați care nu sunt vaccinați ar putea să nu poată lucra în cadrul zborurilor internaționale, având în vedere posibilele cerințe de intrare din alte țări.

„Știm că vaccinul este cel mai bun instrument pe care îl avem pentru a ne proteja reciproc și pentru a pune capăt pandemiei”, a declarat Delta într-un comunicat. Compania consideră că obligația vaccinării pentru noii angajați este importantă, deoarece „afacerea noastră își revine și cererea de călătorii aeriene continuă să crească”.

Delta se numără printre companiile aeriene din SUA care intenționează să reia angajarea piloților anul acesta, după înghețarea cooptării de personal din timpul pandemiei.

Directorul executiv al United Airlines, Scott Kirby, a declarat în ianuarie că ar putea cere vaccinarea angajaților și a solicitat altor companii să procedeze la fel, dar nu a făcut încă o mișcare în această direcție.

American Airlines a declarat că nu intenționează să solicite vaccinarea angajatilor decât dacă este obligatoriu pentru intrarea în anumite state. Pentru a încuraja vaccinarea, a oferit salariaților care primesc vaccinul o zi suplimentară de vacanță în 2022 și un card cadou de 50 de dolari.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook