Compania aeriană Air France începe testarea unui pașaport Covid

Compania aeriană Air France începe testarea unui pașaport Covid

Air France anunță decizia de a testa AOK („Anticorp OK”) Pass, un permis digital de sănătate. Va fi introdus inițial pentru zborurile către departamentele și teritoriile franceze de peste ocean, începând cu 11 martie. Compania precizează că programul de testare va fi aplicat timp de 4 săptămâni pe rutele Paris CDG-Pointe-à-Pitre și Paris CDG-Fort-de-France.

Dispozitivul a fost creat de start-up-ul din Singapore “Singapore AOK Pass”. Călătorul înregistra într-un cod QR rezultatul testului efectuat într-un laborator partener cu aplicația mobilă AOK Pass, care îi va servi drept pașaport de sănătate în aeroport.

Protocolul „va fi realizat în mod voluntar, pentru a testa funcționarea aplicației în condiții reale și pentru a cunoaște opiniile clienților. Air France va distribui rezultatele testului celorlalte companii aeriene ale alianței Skyteam, care testează în prezent diverse soluții pentru digitalizarea documentelor de sănătate”, se arată în comunicatul său de presă emis de Air France.

Prezentarea unui test Covid negativ este acum obligatorie pentru majoritatea călătoriilor internaționale, dar, potrivit Air France, „verificarea testelor, adesea prezentate pe hârtie, necesită timp”. Cu ajutorul aplicației, pasagerii vor prezenta certificatul sub forma unui cod QR pe ​​ecranul smartphone-ului.

„ICC AOKpass permite verificarea în siguranță, în conformitate cu reglementările țării de destinație, printr-o rețea securizată prin tehnologia blockchain”, spune compania.

Aproximativ 170 de aeroporturi din întreaga lume spun că sunt gata să recunoască acest sistem deja testat de anumite companii, inclusiv Etihad Airways sau Alitalia, pe rutele sale Roma-New York, Roma-Abu Dhabi și Roma-Cairo.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook