Colosseum-ul din Roma se reinventează

Italia are planuri mari pentru unul dintre cele mai importante obiective turistice din lume. Italienii s-au gândit să aducă un update Colosseum-ului de la Roma și să-i construiască o podea retractabilă. Lucrarea ar urma să fie finalizată în 2023, iar costurile sunt estimate la 18.5 milioane euro.

Când a fost construit, Colosseum-ul avea o pardoseală din lemn, acoperită cu nisip, pe alocuri. În arena lui, animale sălbatice erau eliberate pentru a mai anima atmofsera romanilor. Gândește-te la ce cozi uriașe se formau pentru a-i urmări pe gladiatori luptând cu animalele feroce. Știi despre ce vorbesc dacă ai văzut filme specifice vremurilor de atunci.

Ce era atunci un ring de luptă și motiv de entertainment, este acum un loc care se află în topul atracțiilor turistice pentru cei care ajung la Roma.

Colosseum-ul a stat fără podea timp de mai bine de 1000 de ani, iar lucrările pentru noul proiect ar putea începe anul viitor. În el se regăsesc idei smart precum lifturi ascunse, uși glisante, dar și podeaua retractabilă. Ministrul italian al Culturii a declarat că noua podea ar fi un bun prilej de a evita inundațiile ce se adunau la subsol. Mai mult de atât, vor fi puse la dispoziția publicului evenimente culturale, producții de teatru și concerte. Cum îți sună un concert la Colosseum? Ei bine, să avem puțină răbdare. Lucrurile se mișcă mai repede în Italia decât la noi.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook