Cîțu nu renunță la ideea de a merge în Vama Veche, chiar dacă primarul l-a sfătuit să se reorienteze. „Este o chestiune pesedistă”

Cîțu nu renunță la ideea de a merge în Vama Veche, chiar dacă primarul l-a sfătuit să se reorienteze. „Este o chestiune pesedistă”

Florin Cîțu merge în Vama Veche cu orice preț, pentru că vrea să „susțină turismul în această vară”. Primarul comunei Limanu, de care aparține stațiunea Vama Veche, l-a sfătuit pe premierul României să se reorienteze spre Ciocârlia sau Aliman, localități care „își permit pâine și sare din bani publici”. Dar Cîțu, greu de intimidat, merge „în orice stațiune din România” și „nu îl poate opri niciun primar”.

Conflictul a izbucnit după ce primarul Daniel Georgescu, nemulțumit de bugetul de doar 25.000 de lei alocat comunei sale de Consiliul Județean Constanța, i-a transmis premierului că nu este binevenit la Vama Veche, unde anunțase că va petrece o noapte.

„Îi recomand domnului premier Florin Cîțu să abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche și să se reorienteze în aceasta vară spre Ciocârlia sau Aliman. Va avea astfel ocazia să cerceteze, în amănunt, programele ambițioase de dezvoltare ale acestor localități. Toate primăriile PNL au primit sume considerabile, în schimb, administrațiile PSD au fost pedepsite”, a spus Daniel Georgescu.

Cîțu i-a răspuns într-o emisiune de pe B1 TV, unde a fost invitat.

„Consiliul Judeţean nu este premierul, în primul rând, în al doilea rând ar fi bine să ne uităm la gradul de colectare a taxelor şi aşa mai departe şi după aceea să discutăm. Dar să condiţionezi vizita premierului de nişte bani de la buget pare, aşa, foarte pesedistă chestia asta. Pe vremea pesediştilor se făcea să spui: îmi dai bani şi ai voie să vii aici”, a spus premierul.

„Îi anunţ pe români că voi merge în Vama Veche şi în orice staţiune din România pentru că vreau să suţin turismul în această vară şi nu mă poate opri niciun primar”, a adăugat el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook