Chirii în topul după care judeci orașele

Chirii în topul după care judeci orașele
  • Londra și Geneva necesită cele mai mari venituri anuale pentru chiriașii singuri.
  • The Economist a calculat salariul de care ai nevoie pentru a sta singur în chirie într-un un apartament cu o cameră.
  • La coada clasamentului se află Ankara, capitala Turciei.

The Economist a creat indicele Carrie Bradshaw. Ce este acest indice? O măsură a accesibilității chiriei pentru cei care locuiesc singuri în cele mai mari orașe. Tot The Economist a calculat și salariul necesar pentru un apartament mediu cu o cameră în fiecare oraș, iar Londra domină opul orașelor din Europa pentru chiriașii care locuiesc singuri. La coada clasamentului se află Turcia.

În primul rând, clasamentul european include cele 35 de orașe pentru care sunt disponibile date, de la Londra până la Ankara. The Economist a calculat salariul de care ai nevoie pentru a sta singur în chirie într-un un apartament cu o cameră.

Londra și Geneva necesită cele mai mari venituri anuale pentru chiriașii singuri. În ambele orașe, mai puțin de 1% din locuințele rezidențiale sunt neocupate. La coada clasamentului se află Ankara, capitala Turciei. Aici un venit mai mic de 18.000 de dolari este suficient pentru a locui singur.

Lisabona cunoaște o creștere a chiriilor

Budapesta este cel mai scump oraș pentru potențialii chiriași. Ungaria a avut cea mai mare rată a inflației dintre toate țările UE în 2023. Capitala Portugaliei are, de asemenea, unul dintre cele mai mari decalaje între chirii și salarii. Chiriile au crescut în Lisabona după un aflux de “nomazi digitali”. Vorbim despre lucrători din domeniul tehnologiei atrași de vremea însorită și de vizele ieftine. Salariul mediu este de 31.000 de dolari. Acesta reprezintă aproximativ jumătate din cei 58.000 de dolari necesari pentru a-ți permite un apartament cu o singură cameră. Închirierea unei camere în ambele orașe este aproape la fel de dificilă ca în New York, raportat la salariul mediu. Bucureștiul se află pe locul 13, înaintea Madridului și imediat după Atena.

Mulți aspiranți la o carieră care speră să se apropie de Paris, capitala modei din Europa. Dar ei ar putea să se mulțumească cu Lyon, unul dintre punctele fierbinți culinare ale Franței. Aici salariul mediu este de 45.000 de dolari. Cu mult peste cei 34.000 de dolari necesari pentru un apartament cu o cameră.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook