Check-in la cimitir: Înmormântările online sunt un trend în China. Oamenii primesc un cod QR pe care îl pot scana la „locurile de veci” ale rudelor

Check-in la cimitir: Înmormântările online sunt un trend în China. Oamenii primesc un cod QR pe care îl pot scana la „locurile de veci” ale rudelor
    • Lumea de dincolo în online este noul trend al înmormântărilor în China, astfel că Beijing vrea să reducă înmormântările tradiționale cu 70% până în 2035.
    • De la începutul lui 2023, s-au vândut 500 locuri de veci digitale, iar o înmormântare digitală costă 7.700 $ în Beijing.
    • Cetățenii chinezi cheltuiesc aproximativ 45% din salariu pe locurile de veci într-un cimitir.
Lumea de dincolo în online este noul concept al înmormântărilor din China, care ia avânt în rândul populației, scrie Business Insider. Disperați de dezvoltarea rapidă a orașelor și a lipsei de spațiu, guvernul lui Xi încurajează populația să-și înmormânteze rudele în cimitire și mausoleuri virtuale. La schimb, oamenii primesc un cod QR pe care îl pot scana la „locurile de veci” ale rudelor, unde văd holograme cu mormintele și pietrele funerare. Acest concept face parte din planul orașului Beijing de a reduce cu 70% înmormântările tradiționale până în 2035. Deși populația a fost reticentă la început, numai anul acesta s-au vândut peste 500 de locuri de veci digitale, iar oamenii deja simt diferența – în buzunare. O înmormântare „tradițională” la Beijing ajunge să coste peste 20.000 de dolari, în timp ce o înmormântare digitală la același cimitir costă doar 8.000 de dolari. În ultimii ani, prețurile înmormântărilor din China au crescut peste medie, astfel că Beijingul încurajează acum cimitirele digitale. Potrivit unui raport recent al Bloomberg, terenurile urbane devin din ce în ce mai rare și mai scumpe. La cimitirul Taiziyu din Beijing, spre exemplu. există compartimente pentru depozitarea cenușii care afișează pe uși fotografii și videoclipuri digitale ale celor decedați. Oamenii din China cheltuiesc peste 45% din salariul lor anual pe înmormântări, potrivit unui raport al SunLife.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook