Charlie Hebdo| Caricatura care o înfățișează pe Regina Angliei în chip de ucigaș al Ducesei Meghan Markle este aspru criticată

Charlie Hebdo| Caricatura care o înfățișează pe Regina Angliei în chip de ucigaș al Ducesei Meghan Markle este aspru criticată

Revista de satiră Charlie Hebdo crează o nouă controversă prin publicarea unei caricaturi care o înfățișează pe Meghan Markle în rolului cu George Floyd, afro-americanul care a fost ucis de un polițist alb, prin sufocare. Regina Angliei este, de această dată, agresorul. Imaginea de pe copertă apare la câteva zile după interviul în care Prințul Harry și Meghan Markle acuză familia regală de rasism.

Caricatura este intitulată „De ce a plecat Meghan de la Buckingham”. „Nu mai puteam respira”, este răspunsul Ducesei de Sussex.

Halima Begum, CEO al organizației Runnymede Trust, care luptă pentru egalitate, spune că imaginea este „jignitoare din toate punctele de vedere”, potrivit CNN.

„Regina în chip de ucigaș al lui George Floyd, strivindu-i gâtul lui Meghan? Meghan spunând că nu poate respira? Asta nu doar întrece limitele, provoacă amuzament sau ironizează rasismul. De fapt, minimizează aspectul, este o atitudine ofensatoare”, scrie ea într-o postare pe Twitter.

Avocații negri și asiatici au fost, de asemenea, revoltați, spunând că prima pagină este „rasistă, revoltătoare, dezgustătoare și fascistă”.

Prințul William și Regina Elizabeta a II-a au negat acuzațiile cuplului Harry-Meghan Markle.

Niciun membru al familiei regale nu a dorit să comenteze caricatura publicată de Charlie Hebdo.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook