Centrul Pompidou din Paris va fi închis între 2023 și 2026

Centrul Pompidou din Paris va fi închis între 2023 și 2026

Centrul Pompidou din Paris este unul dintre cele mai importante muzee de artă modernă și contemporană din lume, iar cei care vor să îl viziteze, mai au câțiva ani de așteptat: trei, mai exact.

Guvernul francez a anunțat că Centrul Pompidou urmează să se închidă între 2023 și 2026 pentru lucrări de întreținere.

Complexul modernist din centrul Parisului, care are între pereţii săi cele mai vizitate și admirate galerii din lume, nu a mai fost renovat din 1977.

Costurile de reparație se estimează la aproximativ 200 de milioane de euro, au precizat reprezentanții Centrului Pompidou.

„Am avut pe masă două opţiuni, una consta în restaurarea Centrului menţinându-l deschis, cealaltă viza închiderea sa completă. Am ales a doua variantă, pentru că se va dovedi mai scurtă ca durată şi puţin mai ieftină”, a declarat ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot, pentru cotidianul Le Figaro.

Chipul din exterior al clădirii rămâne un exemplu de arhitectură high-tech. Estetica industrială şi îndrăzneaţă este datorată talentului arhitecţilor Renzo Piano şi a lui Richard Rogers. Doi arhitecți importanți ai secolelor XX și XXI din a căror activitate nu ai cum să nu observi ideea de modernitate bazată pe tehnologie, precum și alte idei umaniste. Centrul Pompidou este un exemplu evident.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook