Cât de periculoase sunt chiştoacele? Avertismentul medicilor

Cât de periculoase sunt chiştoacele? Avertismentul medicilor

Un chiştoc stins elimină timp de mai multe zile substanţe nocive, iar acestea sunt şi mai periculoase atunci când vin în contact cu o sursă de căldură.

Chiştoacele sunt la fel de nocive precum fumul eliminat de o ţigară aprinsă. Asta arată un studiu publicat recent de Daily Mail. Nu puţini sunt părinţii care lasă zile în şir chiştoacele în scrumiere fie în maşină, fie acasă. Ei nu ştiu că în acest fel copiii se pot îmbolnăvi.

„În contact cu temperaturile mai ridicate, acele chiștoace .. pot să degaje acele substanţe care au rol nefast asupra organismului, în special pentru cei care vin în contact direct cu chiştoacele”, a declarat Gilda Popescu, medic primar pneumolog.

Resturile de la ţigări pot declanşa boli grave.

„Se degajă aceşti vapori iritanţi care pot să declanşeze în organism o serie de modificări, mutaţii, care să faciliteze apariţia neoplasmului bronhopulmonar sau să accelereze evoluţia unor boli cronice „, a completat medicul.

Un chiştoc elimină mai multe zile la rând 15% din substanţele nocive conţinute de fumul expirat. Un studiu recent arată că 28 de români mor zilnic din cauza cancerului pulmonar.

Foto Pixabay

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook