Când Parisul sărbătorește în plină izolare

Când Parisul sărbătorește în plină izolare

Sâmbătă după-amiază, zeci de parizieni au dansat pe stradă pe ritmurile lui Dalida. Scena filmată a provocat indignare pe rețelele de socializare.

Apoi, poliția i-a dispersat pe participanți.

La mai puțin de două săptămâni de la începutul ieșirii din izolare anunțată de guvern, locuitorii din arondismentul 18 al capitalei au decis să petreacă. Sâmbătă, 25 aprilie, a fost postat pe Twitter un videoclip care arată zeci de parizieni care dansează pe melodia lui Dalida. Vedem oameni de toate vârstele miscându-se fără a respecta instrucțiunile de distanțare socială în fața unei clădiri.

Un video care i-a făcut pe mulți internauți să reacționeze. Aceștia au denunțat egoismul și iresponsabilitatea participanților. Potrivit autorului videoclipului, au fost între 20 și 30 de persoane, la care se adaugă trecătorii „stupefiati” de scena la care au asistat. Această întâlnire spontană nu a durat mult. În altă secvență vedem mai multe mașini de poliție care vin să pună capăt evenimentul și să-i disperseze pe participanți.

„Scopul nu este să creăm o adunare”

Muzica provenea de fapt dintr-un apartament. Proprietarul său are și un cont Instagram unde posteaza în mod regulat videoclipuri live. Filmează trecătorii și vecinii entuziasmați de muzica sa. Într-una din primele sale postări el explică că are toate echipamentele necesare pentru a „face atmosfera pe balcoane”. Contul său se numește chiar „discobalcons”. Două boxe sunt amplasate de o parte și de alta a apartamentlui său, însoțite de lumini și stroboscoape.

După amploarea evenimentului de sâmbătă, organizatorul a dat explicații pe Instagram. Potrivit acestuia, „scopul nu este crearea unei adunări. Este pentru prima dată când pe balcoane sunt atât de mulți oameni ”. El explică că este „depășit” și că nu va „fi nevoie ca poliția să vină în fiecare săptămână pentru a dispersa oamenii”. Întâlnirea muzicală care era de obicei programată pentru sâmbătă nu va mai avea loc. Organizatorul asigură că va transmite o singură melodie la 20:00 în zilele săptămânii. Și dacă se formează o adunare, va opri muzica. În cele din urmă el a spus că a primit doar un avertisment de la poliție.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook