California| Legea nu mai permite îndepărtarea prezervativului în timpul actului sexual, fără consimțământul partenerului

California| Legea nu mai permite îndepărtarea prezervativului în timpul actului sexual, fără consimțământul partenerului

California devin primul stat american care interzice îndepărtarea prezervativului în timpul actului sexual fără a avea consimțământul partenerului, potrivit legii semnate de guvernatorul Gavin Newsom joi. Noua hotărâre aduce modificări Codului Civil și fapta se încadrează în definiția de agresiune sexuală. Victimele pot acționa în instanță hărțuitorii și pot cere daune.

Astfel, dacă nu ai acordul verbal al partenerului, nu-ți mai poți scoate prezervativul în timpul actului sexual.

Cristina Garcia, membră a Congresului Femeilor Democrate, a încercat să incrimineze actul în 2017, după ce un studiu al Universității Yale a arătat că procedura de înlăturare a prezervativului în timpul actului sexual reprezintă o tendință în creștere, aplicată atât în cazul femeilor cât și a bărbaților gay. La acel moment, analiștii legislativi au considerat că este dificil să se demonstreze în instanță că făptuitorul a acționat cu bună știință și nu accidental.

Propuneri legislative asemănătoare au fost făcute în trecut și în New York sau Wisconsin.

„Este prima lege de acest tip din țară, dar invit toate statele să urmeze direcția trasată de California și să clarifice faptul că înlăturarea prezervativului nu este doar imorală, dar și ilegală”, spune Garcia.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook