Câinele „negociator” Digby salvează o femeie care voia să se sinucidă aruncându-se de pe un pod

Câinele „negociator” Digby salvează o femeie care voia să se sinucidă aruncându-se de pe un pod

Câinele Digby devine erou după ce reușește să salveze o femeie care voia să se sinucidă aruncându-se de pe un pod din zona Exeter, Anglia. Serviciul de Pompieri din Devon and Somerset spune că „negociatorul” canin a reușit să calmeze situația și a convins-o pe femeie să renunțe la gândurile suicidare.

Digby, care lucrează cu echipele de pompieri, a reușit să o ajute pe femeie, care a fost de acord să coopereze cu serviciile de urgență după ce a întâlnit patrupedul, scrie The Independent.

Într-o serie de postări pe Twitter, un purtător de cuvânt povestește că pompierii au ajuns marți la locul incidentului, ca parte a unei echipe extinse de salvare. Polițiștii negociatori erau deja „foarte îngrijorați”, deoarece femeia nu reacționa în modul dorit.

„Unul dintre pompieri a propus să-l luăm cu noi pe Digby, câinele nostru ‘negociator'”.

Câinele era folosit în trecut în ședințele de terapie ale salvatorilor expuși unor traume.

„Când a ajuns Digby, tânăra și-a întors privirea, s-a uitat în jur și a zâmbit”, adaugă purtătorul de cuvânt. „Așa am pornit o conversație despre Digby și rolul lui în departamentul de pompieri. A fost întrebată dacă vrea să vină să-l cunoască pe Digby și a acceptat”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook