Brazilia| Orașul Manaus a atins pragul de imunitate colectivă, după ce a fost puternic afectat de epidemie

Brazilia| Orașul Manaus a atins pragul de imunitate colectivă, după ce a fost puternic afectat de epidemie

Locuitorii orașului brazilian Manaus, puternic afectați de coronavirus, beneficiază acum de un nivel de imunitate colectivă care permite controlul circulației virale, potrivit unui studiu preliminar publicat miercuri.

Conform modelului matematic utilizat de acest studiu, publicat pe site-ul medRxiv, 66% dintre locuitorii din Manaus, unde epidemia a evoluat rapid și brutal, ar avea anticorpi împotriva coronavirusului. Această rată ar fi suficient de mare încât boala să nu se mai răspândească eficient, a declarat grupul de 34 de cercetători brazilieni și internaționali, autori ai acestui studiu, care nu a făcut încă obiectul unei evaluări intercolegiale.

Situat în pădurea tropicală amazoniană, Manaus a fost scena spitalelor supraaglomerate, a cadavrelor îngrămădite în camioane frigorifice și în gropi comune, atunci când epidemia era la apogeu, în luna mai. Manaus a înregistrat 2.462 de decese din cauza Covid-19. La scara unei țări, ar avea a doua cea mai mare rată a mortalității din lume, cu 100,7 decese la 100.000 de locuitori.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook