Boris Johnson: Circulația virusului este mai mare pentru că britanicii „sunt iubitori de libertate”. Premierul anunță noi restricții

Boris Johnson: Circulația virusului este mai mare pentru că britanicii „sunt iubitori de libertate”. Premierul anunță noi restricții

Premierul britanic Boris Johnson a declarat astăzi că ratele mai mari de transmitere ale noului coronavirus în Marea Britanie față de ​​Italia și Germania se datorează reticenței britanicilor de a „respecta regulile”, care sunt „iubitori de libertate”.

Liderul conservator a fost chestionat în Camera Comunelor, unde tocmai anunțase noi restricții pentru a opri progresul Covid-19 în țara, care a înregistrat 42.000 de victime de la începutul epidemiei. Lucrătorii care pot lucra la distanță vor trebui să rămână acasă; barurile și restaurantele se închid la ora 22:00; nunțile pot avea maximum 15 participanți; întoarcerea fanilor la stadion, programată inițial pentru 1 octombrie, este amânată – sunt o parte dintre noile restricții.

Deputatul laburist Ben Bradshaw l-a întrebat dacă Germania și Italia au rate de transmisie mai mici datorită faptului că au sisteme mai bune de testare și monitorizare.

Nu, nu cred”, a răspuns Boris Johnson, agasat de criticile față de sistemul britanic de testare, pe care le-a calificat drept „inutile”. „De fapt, există o diferență importantă între țara noastră și multe alte țări din lume, aceea că țara noastră este iubitoare de libertate”, a argumentat Boris Johnson. „Este foarte dificil să ceri poporului britanic să respecte regulile în mod uniform (…)”, a adăugat el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook