Boris Johnson a dat undă verde pentru Premier League. Meciurile din prima ligă engleză se vor relua la 1 iunie

Boris Johnson a dat undă verde pentru Premier League. Meciurile din prima ligă engleză se vor relua la 1 iunie

Guvernul englez a publicat astăzi un document de 50 de pagini în care se arată modalitatea prin care măsurile de carantină vor fi ridicate gradual. Relaxarea se va face în cinci pași, iar activitățile sportive de top se pot relua de pe 1 iunie.

Meciurile din Premier League vor fi reluate, dar se vor juca fără spectatori, pentru a limita riscul apariției unui nou val de coronavirus. Pentru moment, competițiile vor putea fi urmărite doar pe ecrane și există posibilitatea ca până la finalul anului să nu se schimbe această regulă.

Reprezentanții cluburilor s-au întâlnit astăzi într-o videoconferință pentru a se pune de acord asupra planului de reluare a competiției. Probabil la începutul săptămânii viitoare vor vota o rezoluție. Există zvonuri care spun că președinții cluburilor ar prefera data de 12 iunie, chiar dacă guvernul a dat undă verde de la 1 iunie.

Repornirea activității fotbalistice nu este lipsită de îngrijorări, totuși. Se pune problema siguranței jucătorilor, iar fotbaliști precum Sergio Aguero de la Mancester City sau Antonio Rudiger de la Chelsea sunt doar doi dintre cei care și-au exprimat public teama de a se întoarce prea devreme pe gazon.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook