Bolsonaro – vindecat de Covid, nu și de atitudinea sfidătoare legată de măsurile de prevenție

Bolsonaro – vindecat de Covid, nu și de atitudinea sfidătoare legată de măsurile de prevenție

L-am văzut pe Boris Johnson transformându-se după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, realizând gravitatea epidemiei. Ca și omologul său britanic, Jair Bolsonaro ar fi putut, de asemenea, să ia o altă atitudine politică după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus la începutul lunii iulie. Dar este clar că președintele brazilian nu intenționează să-și schimbe obiceiurile.

El a mers să întâlnească câțiva susținători fideli luni, 27 iulie, în fața Palatului prezidential, reședința oficială a președintelui Republicii la Brasilia. Aceasta a fost a doua baie de mulțime de la vindecarea sa, anunțata pe Twitter cu o zi înainte. Președintele brazilian – care nu mai este contagios – a purtat mască, dar nu a ezitat să o înlăture pentru a face selfie-uri cu susținătorii săi, fără să țină cont de gesturile prevenție.

Un contra-exemplu care este dificil de explicat din moment ce Brazilia încă se luptă să controleze virusul. Jair Bolosonaro este ținta atacurilor în legătură cu gestionarea epidemiei. El este în mod special acuzat că a minimizat impactul virusului. Fostul președinte, Lula, a spus pentru The Guardian că Bolsonaro a dus Brazilia la „abator” prin prioritizarea economiei, în detrimentul măsurilor de sănătate.

Cu peste 2,4 milioane de cazuri și aproape 90.000 de decese, este a doua cea mai afectată țără din lume, după Statele Unite. Pe 27 iulie, peste 23.000 de cazuri noi au fost confirmate de autorități.

Sursa: HuffPost

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook