Black Friday pentru călătorii. Biletele de avion sunt mai ieftine cu până la 60%

Black Friday pentru călătorii. Biletele de avion sunt mai ieftine cu până la 60%

Luna ianuarie rămâne cea mai bună lună din an pentru a cumpăra bilete de avion, întrucât prețurile sunt mai mici cu până 60% în această perioadă, arată o analiză anuală realizată de platforma de rezervări bilete de avion Vola.ro.

„De la an la an, am observat o creștere a apetitului românilor pentru zboruri accesibile și vacanțe ieftine iar numărul biletelor de avion vândute în prima lună din an este impresionant. Luna ianuarie este considerată deja un Black Friday pentru călătorii, iar românii s-au obișnuit să își pastreze un buget dedicat călătoriilor pentru a profita de prețurile bune din Ieftinuarie” a declarat Claudia Tocila, Marketing Manager Vola.ro, citată în analiză.

Destinațiile europene operate de companii aeriene low cost beneficiază de prețurile cele mai avantajoase în luna ianuarie și încep de la 20 euro/persoană pentru un bilet de avion dus-întors.

La categoria cele mai ieftine bilete de avion se mențin Londra, Roma și Bruxelles, fiind urmate de Veneția de la 30 euro/persoană.

Prețul biletelor de avion pentru Madrid, Dublin și Barcelona este începând de la 45 euro, iar pentru Copenhaga și Lisabona depășește 80 euro.

„Românii pot profita de prețurile mici din Ianuarie pentru a-și rezerva atât city break-urile din lunile de primăvară, cât mai ales biletele de avion pentru vacanța de vară. Pentru românii care își doresc să călătorească la Londra în acest an, prețurile sunt cu până la 57% în medie pentru rezervările în luna ianuarie spre deosebire de rezervările făcute în luna Iunie, de exemplu. Pentru cei care sunt nehotărâți și așteaptă până în luna Februarie să își rezerve biletul de avion, prețul mediu crește cu aproximativ 20% pentru fiecare destinație”, se scrie în analiză.

Din afara Europei, călătorii pot rezerva, spre exemplu, bilete de avion la Dubai cu până la 40% mai ieftin decât în restul anului, dar și Bangkok cu peste 30% mai ieftin decât în restul anului.

În anul 2018, peste 30.000 de bilete de avion au fost cumpărate în luna ianuarie, iar în 2019 s-a depășit pragul de 40.000 de bilete.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook