Bill Gates și Anthony Fauci comunică în mod constant privind gestionarea pandemiei. „Vorbim mult despre noile variante”

Bill Gates și Anthony Fauci comunică în mod constant privind gestionarea pandemiei. „Vorbim mult despre noile variante”

Dr. Anthony Fauci și miliardarul Bill Gates vorbesc în mod regulat în ultima perioadă, cu precădere despre finalul pandemiei. „Vorbim mult despre noile variante și despre cum vor evolua”, a spus Gates, a cărui Fundație Bill & Melinda Gates a investit 1,75 miliarde de dolari în lupta împotriva Covid-19. Există mai multe variante Covid, care apar din Regatul Unit, Africa de Sud, Brazilia și care se răspândesc mai ușor și mai repede.

Noile variante nu afectează capacitatea de diagnosticare a Covid, dar „scad eficiența anticorpilor”, a spus Gates. „Într-o anumită măsură, va afecta vaccinurile”.

Vaccinurile ARNm de la Pfizer/BioNTech și Moderna, utilizate în prezent în Statele Unite și în alte țări, par să asigure un grad de protecție împotriva tulpinilor din Marea Britanie și Africa de Sud. Însă vaccinul AstraZeneca oferă „protecție minimă”  împotriva formelor ușoare până la moderate cauzate de varianta din Africa de Sud a coronavirusului.

Johnson & Johnson, care a solicitat autorizația de utilizare de urgență în SUA pe 4 februarie, a declarat, de asemenea, că vaccinul său oferă o protecție mai mică pentru tulpina sud-africană.

Având în vedere acest lucru, Gates a spus că discută cu Fauci dacă „trebuie să creăm o nouă variantă a vaccinului”. Fundația Gates finanțează studii în Brazilia și Africa de Sud, care vor produce date mai clare cu privire la necesitatea unui nou ser. Datele vor fi disponibile la sfârșitul acestei luni, menționează el.

„Vorbim despre situația critică și despre cum să folosim resursele Fundației Gates și resursele guvernamentale pentru a răspunde acestor întrebări”.

Gates a declarat că Fauci și oamenii de știință din echipa Fundației fac deseori schimb de informații. De exemplu, Fauci vede inovații științifice (cum ar fi cercetarea terapiilor cu anticorpi pentru Covid) care ar putea să nu fie pe radarul Fundației; iar Fundația poate oferi o perspectivă globală care să ajute în munca lui Fauci.

„Este o colaborare utilă, pe care am avut-o dintotdeauna”, afirmă Gates.

La începutul pandemiei, în timpul administrației Trump, Gates a spus că „uneori, acele conversații [cu Fauci] sunt un pic frustrante”. De exemplu, el și Fauci discutau despre inovații, dar „nu era clar cine [din administrație] le va acorda atenție”.

Cei doi au fost ținta teoriilor conspiraționiste fără temei în jurul virusului, S-a spus că Gates folosește vaccinurile Covid-19 pentru a implanta microcipuri de monitorizare oamenilor.

„Este dezamăgitor că oamenii dau click pe acest tip de explicație simplă, prea simplistă, în loc să dorească să afle adevărul despre ce treabă minunată a făcut lumea pentru a pune în aplicare aceste vaccinuri”, se apără Gates.

Fauci și Gates se cunosc de mai bine de un deceniu. Au lucrat împreună la Planul global de acțiune al vaccinului Fundației , în care Fauci a avut un post în consiliul de conducere. De asemenea, au colaborat în cadrul unei alianțe între Fundație și Institutele Naționale de Sănătate, menite să dezvolte terapii pentru HIV.

Sursa: CNBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook