Bill Gates consideră că o a treia doză a vaccinului anti-Covid este necesară pentru a lupta împotriva variantelor

Bill Gates consideră că o a treia doză a vaccinului anti-Covid este necesară pentru a lupta împotriva variantelor

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat într-un interviu acordat CBS că ar fi necesar să se ia în considerare administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid-19, pentru a combate mai eficient răspândirea variantelor. „Întrebarea este: avem nevoie doar de o acoperire foarte largă cu vaccinul actual, avem nevoie de o a treia doză a acestuia sau avem nevoie de un vaccin modificat?”, se întreabă miliardarul.

Gates, care a investit milioane de dolari în cercetarea vaccinurilor, a reamintit că cele cinci companii care distribuie vaccinuri în Statele Unite au în vedere îmbunătățirea serurilor actuale, pentru a răspunde amenințării reprezentate de variante.

Bill Gates finanțează studii în Africa de Sud pentru a testa eficacitatea vaccinurilor – precum cele AstraZeneca, Johnson & Johnson și Novavax – pe care le descrie ca fiind „mai puțin eficiente, totuși funcționale” împotriva variantelor.

Miliardarul a estimat că, atât timp cât virusul circulă, va fi necesar să se ia în considerare administrarea de rapeluri, pentru a preveni răspândirea – dar „nu neapărat în fiecare an”. Ar putea fi necesară și o modificare a vaccinurilor actuale, spune Gates, potrivit Express.

De asemenea, el a profitat de ocazie pentru a denunța adepții teoriilor conspirației și pe cei anti-vaccinuri, pe care i-a descris ca „nebuni” și „malefici”. „Există unele lucruri care sunt atât de extreme în ceea ce privește anti-vaccinul sau negaționiștii, încât poți trasa o linie clară, dar în ceea ce privește modul de trasare a acelei linii și cine ar trebui să o facă… Nu propun o soluție, pentru ca nu am niciuna”, a concluzionat el.

Într-un alt interviu, acordat ABC, el a spus că răspândirea teoriilor despre vaccinuri este „tragică dacă împiedică oamenii să poarte măști sau îi deturnează de la acceptarea vaccinului”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook