Bill Gates anunță alte două dezastre. „Nu există căi prin care să blocăm noi pandemii”

Bill Gates anunță alte două dezastre. „Nu există căi prin care să blocăm noi pandemii”

În 2015, fondatorul Microsoft a avertizat că omenirea nu este pregătită pentru o eventuală pandemie. Cinci ani mai târziu, întreaga planetă a fost afectată de pandemia Covid-19. A prezis modalitatea de răspândire, indicând că „oamenii vor fi infectați fără să realizeze și vor călători în acea perioadă cu avionul sau vor merge la cumpărături”.

Într-un interviu difuzat recent pe canalul YouTube Veritasium, realizat de Derek Muller, Gates face o nouă previziune sumbră: „Unul dintre următoarele dezastre va fi provocat de schimbările climatice. Anual, vom înregistra un număr mai mare de decese decât a produs pandemia Covid”. O a doua problemă este „bioterorismul”, în viziunea lui. „Cineva care urmărește să provoace daune mari poate dezvolta un virus mortal, iar șansa de a ne confrunta cu o asemenea situație este mult mai mare decât în cazul unei pandemii apărute pe cale naturală”.

El susține că nu există căi prin care că blocăm eventuale noi pandemii, dar putem să „fim mai bine pregătiți, în așa fel încât să evităm o rată a mortalității asemănătoare cu cea pe care o înregistrăm în prezent”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook