Berlin: Cum să determini cetățenii să poarte mască.“Nu mai folosiți deodorant”

Berlin: Cum să determini cetățenii să poarte mască.“Nu mai folosiți deodorant”

Germania a impus purtarea măștilor în timpul călătoriilor cu transportul în comun, dar cetățenii nu respectă regula și folosesc măștile în mod neadecvat.

Compania de transport public în comun din Berlin a găsit soluția. Îi încurajează pe cetățeni să nu mai folosească deodorant. Astfel, călătorii vor fi obligați să poarte masca în mod corespunzător, pentru a se apăra de mirosuri, dacă de coronavirus nu le este așa teamă.

“Mulți oameni poartă masca sub nas, așa că luăm măsuri”, a postat compania pe contul de Twitter.

În Germania, ca și în alte țări afectate de Covid-19, este obligatoriu să ai nasul și gura acoperite atunci când mergi în magazine sau circuli cu transportul în comun. Cei care nu se supun, primesc amenzi. Chiar și așa, mulți își acoperă doar gura, lăsând nasul liber.

Operatorul de transport public în comun, BVG, speră că mirosurile emanate îi vor convinge pe călători să poarte masca, mai ales că situația poate fi destul de dificilă pe timpul verii. Posterul postat pe rețeaua socială stârnește amuzament: “Deci, încă vrei să ai nasul neacoperit?”.

Postările BVG de pe rețelele sociale au fost apreciate de urmăritori și campania are potențialul de a-i convinge să poarte mască, chiar fără a renunța la deodorant.

Compania de transport public în comun este recunoscută pentru campaniie cu tentă satirică. Printre sloganurile din trecut s-au numărat: “Este săptămâna modei din nou. Noi ne bucurăm dacă porți orice fel de haine” sau “Nici măcar mama ta nu ar veni să te ia la 04:30”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook