Bere și distanțare socială: barmanul robot

Fără gură, fără nas, fără mâini, risc zero de contaminare: barmanul de la Gitana Loca din Sevilla este perfect pentru a servi bere clienților în timpul pandemiei de coronavirus. 

„Barmanul” este de fapt un robot, mai exact un braț articulat, prevăzut cu o clemă la capăt, precum căpitanul Hook. Robotul apucă un pahar de plastic, pivotând ca să il aducă sub robinetul distribuitorului de bere. Îl umple apoi cu bere spumoasă înainte de a-l plasa pe tejghea, de unde îl colectează clientul.

La serviciu începând cu 11 mai

Robotul este în funcțiune încă din 11 mai în centrul capitalei andaluze, adică de la începutul ieșirii din izolare a Spaniei, una dintre țările cele mai indoliate, cu mai mult de 27.700 de morți. Sevilla este încă în prima fază, care autorizează deschiderea teraselor, dar cu o capacitate foarte limitată și cu numeroase măsuri de igienă și distanțare.

Bar low cost din Sevilla

Proprietarul Gitana Loca, un bar „low-cost” cu halba de jumătate la 70 de cenți, plănuise să echipeze o altă unitate cu un robot, cu mult înainte de izolare, pentru a crește fluxul de vânzări.

„Ideal pentru ieșirea din izolare”

În cele din urmă, „ne-am gândit că ar fi ideal pentru faza 1” a ieșirii din izolare, explică pentru AFP proprietarul francizei, Alberto Martinez. „Întrucât întregul obiectiv este de a evita contactul, (…) ne-am spus că robotul ar fi perfect pentru o astfel de situație, plus că totul este ca la autoservire.”.

„Ceva diferit”

„Pentru moment nu este profitabil, ca să fim sinceri. Dar, întrucât suntem în competiție cu alte baruri, trebuie să facem ceva diferit. Oamenii văd, în primul rând, că barul e deschis și că se întâmplă ceva aici „, spune Martinez.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook