Belgia| Elevii și părinții nu vor mască în sala de clasă. Mai mult de jumătate se opun regulii

Belgia| Elevii și părinții nu vor mască în sala de clasă. Mai mult de jumătate se opun regulii

Mai mult de jumătate dintre elevi și părinți sunt împotriva obligației de a purta mască în sala de clasă, potrivit unui amplu sondaj despre coronavirus efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Anvers, la care au participat 23.000 de belgieni. Sondajul arată, de asemenea, o scădere a dorinței belgienilor de a se vaccina.

Sondajul se concentrează pe începerea școalii. În timp ce, în rândul cadrelor didactice, puțin mai mult de jumătate dintre respondenți sunt în favoarea purtării unei măști în clasă, doar unul din trei din grupul reprezentativ elevi-părinți împărtășește această opinie. „Masca împiedică interacțiunile” și „dăunează concentrării”, spun cei care sunt împotriva regulii.

Dorința de vaccinare, în scădere

Procentul de oameni care spun că vor să fie vaccinați împotriva noului coronavirus a scăzut de la 87% la sfârșitul lunii iulie, la 76%.

Procentul celor care spun că sunt siguri că nu se vor vaccina crește de la 5% la 9,5%. Numărul tot mai mare de mesaje anti-vaccinare care circulă, în special pe rețelele de socializare, ar putea explica această tendință, potrivit cercetătorilor din Anvers.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook