BELGIA, apel la conștientizare: „Nimeni nu e imun în fața virusului”

BELGIA, apel la conștientizare: „Nimeni nu e imun în fața virusului”

O fetiță în vârstă de 3 ani se află printre cele mai recente decese legate de Covid-19 în Belgia, țară în care a crescut numărul de contaminări, în special printre cei mai tineri. Asta nu înseamnă însă că boala a devenit mai ușoară.

„Deși creșterea afectează toate grupele de vârstă, aceasta este mai accentuată în populația activă (sub 60 de ani)”, a comunicat centrul de sănătate belgian. „Aceștia reprezintă 85% din totalul cazurilor diagnosticate săptămâna trecută. Regretăm de asemenea decesul unei fetițe de 3 ani. Ea a fost confirmată cu COVID-19 prin test de laborator și prezenta comorbidități severe. Sperăm că această veste tristă servește drept un semnal de alarmă. E rar ca un tânăr sa moară din cauza coronavirusului, dar este clar că nimeni nu este imun”.

Boudewijn Catry a continuat apoi discursul, reamintind de măsurile de protecție: „Tendința ascendentă nu s-a oprit încă. Este important să oprim cât mai curând posibil această creștere pentru a evita o agravare. Ăsta e motivul pentru care repetăm ​​recomandările de siguranță:

– spălați și dezinfectați mâinile mai des decât ieri, limitați numărul de persoane cu care sunteți în contact și preferabil să le întâlniți în aer liber.

– Mențineți distanța de 1,50 m unul de celălalt 

– purtați mască în toate locurile frecventate, publice sau private.

O altă tânără în vârstă de 18 ani a murit și ea în urmă cu zece zile într-un spital din Bruxelles, din cauza Covid-19.
Decesele în rândul tinerilor rămân cazuri rare și sunt adesea legate de alți factori. Dar asta nu-i face pe tineri imuni în fața virusului, așa cum ne amintesc aceste exemple tragice. Exemple pe care Centrul de Criză din Belgia vrea să le folosească pentru ca toată lumea, tineri și bătrâni să fie conștienți de situație: „Pierderea acestor doi tineri și a celor 9810 alte victime ale Covid-19 trebuie să ne aducă cu picioarele pe Pământ. Virusul este încă aici, iar atenția noastră nu poate fi redusă”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook