Barcelona| Proteste violente împotriva restricților. Manifestanții au atacat forțele de ordine

Barcelona| Proteste violente împotriva restricților. Manifestanții au atacat forțele de ordine

Vineri au izbucnit ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari și poliție, în timp ce sute de oameni au manifestat împotriva restricțiilor de circulație impuse pentru a încetini răspândirea coronavirusului, conform AFP.

700 de persoane au participat la acest miting împotriva acestor măsuri, care includ o stingere de la ora 22:00 și interdicția de a părăsi orașul pentru weekendul prelungit prilejuit de sărbătoarea Tuturor Sfinților.

Protestul a escaladat când aproximativ 50 de persoane „au început să arunce obiecte periculoase asupra poliției”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forțelor de ordine regionale (Mossos d’Esquadra).

Protestatarii au aruncat bariere de securitate spre forțele de ordine, care au răspuns cu bastoane. Două persoane au fost arestate, potrivit surselor din poliție.

În ciuda numeroaselor restricții impuse în Spania începând din iulie, contaminarea a crescut.

Aproape toate regiunile spaniole au decretat o închidere, pentru a limita călătoriile înainte de weekendul Tuturor Sfinților, în speranța de a evita o izolare ulterioară.

În Catalonia, unde barurile și restaurantele sunt închise de la mijlocul lunii octombrie, rezidenților li se interzice să părăsească orașele în acest weekend. Poliția a efectuat controale vineri, la principalele ieșiri din Barcelona.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook