Barbie lansează o păpușă care o întruchipează pe dezvoltatoarea vaccinului anti-Covid de la Oxford/AstraZeneca

Barbie lansează o păpușă care o întruchipează pe dezvoltatoarea vaccinului anti-Covid de la Oxford/AstraZeneca

Producătorul Barbie, Mattel, a creat o păpușă după prof. Sarah Gilbert, dezvoltatoare a vaccinului anti-Covid de la Oxford/AstraZeneca. Gilbert, care a condus procesul de elaborare a vaccinului, a declarat că, inițial, gestul i s-a părut „foarte ciudat”, dar speră că va inspira copiii să lucreze în știință, tehnologie, inginerie și matematică.

„Sper ca păpușa mea să îi conducă pe copii spre domenii de care nu le cunoșteau înainte”, spune ea.

Pe lângă păpușa care se aseamănă cu Sarah, compania a creat modele în cinstea altor patru femei care lucrează în știință, tehnologie, inginerie și matematică.

Lisa McKnight, vicepreședinte al diviziei pentru păpuși Barbie de la Mattel, a declarat: „Barbie aduce recunoștință tututor lucrătorilor din linia întâi, care au făcut sacrificii enorme în lupta cu pandemia. Pentru a semnala eforturile lor, le împărtășim poveștile… pentru a inspira următoarea generație să urmeze exemplul acestor eroi.”

De-a lungul anilor, Mattel a realizat păpuși după anumite vedete, printre care Johnny Depp, Jennifer Lopez și Cher. Luna trecută, stocul de păpuși Barbie care o întruchipau jucătoarea de tenis Naomi Osaka s-a vândut la câteva ore după lansare.

În 2019, compania a fost acuzată că s-a alăturat curentului „woke”, după ce Mattel a lansat o nouă gamă de păpuși „incluzive”, fără sex definit.

Sursa: BBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook