Azuga| Urșii au coborât în oraș, la „Ia-mă, nene”. VIDEO

Azuga| Urșii au coborât în oraș, la „Ia-mă, nene”. VIDEO

Urșii au ieșit din izolare mai devreme decât unii dintre noi. Și-au făcut curaj chiar să coboare până în orașul Azuga. Parcă ar vrea să dea o tură și până la Poiană, dar cum e drumul lung, așteaptă să le ofere cineva o cursă cu mașina.

Doi urși au fost filmați în Azuga, dând târcoale unei stații de autobuz. Nu neapărat cu poftă de ducă, mai degrabă cu o ușoară senzație de foame.

Revenirea turiștilor pentru perioada de vacanță și vremea destul de caldă pentru această perioadă au ținut urșii departe de hibernare. Animalele intră în acest proces din cauza condițiilor de iarnă: frig și lipsa hranei. Cum anul acesta circumstanțele au fost mai bune, hibernarea fie este mai scurtă, fie nu se întâmplă deloc. Animalele s-au învățat să caute resturi menajere în tomberoane, iar preparatele de Crăciun și Revelion le-au fost pe plac, probabil.

Îți reamintim sfatul specialiștilor: distanțarea este valabilă și când te întâlnești cu urșii; în plus, nu trebuie să îi hrănești. Îi încurajezi să revină, dar riști și să devină agresivi și să atace.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook