Au înființat un bar pe peronul stației de metrou, în semn de protest față de restricțiile impuse de guvern

Au înființat un bar pe peronul stației de metrou, în semn de protest față de restricțiile impuse de guvern

Utilizatorii metroului din Paris au asistat la o scenă hilară marți seara, 6 octombrie. Aproximativ cincisprezece membri ai asociației „Restons ouvert” (« Să ramânem deschisi »), care reunește profesioniști din sectorul restaurantelor si barurilor, au înființat un bar temporar intr-o stație de metrou din Paris, pentru a protesta împotriva închiderilor impuse de guvern.

„Libertate pentru baruri si restaurante ”, au scandat în fața metroului, cu paharul în mână și însoțiți de muzica unui DJ.

Au acuzat lipsa măsurilor în transportul în comun

Acești proprietari de baruri, cafenele sau restaurante protestează împotriva diferențelor de abordare între unitățile lor și transportul public. Acesta din urmă nu a fost supus restricțiilor, cu excepția purtării obligatorii a unei măști, deși există uneori situații când mijloacele de transport sunt foarte aglomerate, mai ales în perioadele de vârf, așa cum utilizatorii văd adesea pe rețelele de socializare.

„Când te urci metroul aglomerat e mai sigur decât într-un bar? Nu cred.”, a spus Jacques, managerul unui bar parizian. „Suntem de acord cu protocolul, suntem gata să îl aplicăm, dar să ni se ofere șansa să îl aplicăm”, a argumentat el.

Luni, au fost anunțate noi măsuri de sănătate pentru Paris și suburbiile sale, pentru a lupta împotriva Covid-19. Toate barurile trebuie să rămână închise până pe 19 octombrie inclusiv, iar restaurantele pot rămâne deschise numai dacă respectă un protocol strict.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook