AstraZeneca hotărăște când se termină pandemia. Înțelegerea încheiată cu un producător

AstraZeneca hotărăște când se termină pandemia. Înțelegerea încheiată cu un producător

AstraZeneca a promis că nu va profita de pe urma vaccinului anti-Covid „pe durata pandemiei”, dar are dreptul de a decide când se va încheia aceasta. Potrivit unui document publicat de Financial Times, compania de biotehnologie poate declara finalul pandemiei la data de 1 iulie 2021, conform unei înțelegeri încheiate cu un producător brazilian (Fiocruz).

„Perioada pandemică” poate fi prelungită după data menționată, dacă așa consideră compania londoneză, care dezvoltă un vaccin în colaborare cu Universitatea Oxford, dar numai dacă AstraZeneca „acționând cu bună-credință, consideră că pandemia de SARS-Cov-2 nu este încheiată”.

„Încă de la început, dorința noastră a fost să dezvoltăm un vaccin pentru a rezolva o problemă urgentă de sănătate publică, nu drept oportunitate comercială”, se arată într-un comunicat al companiei.

Un număr de factori va determina compania să dicteze sau nu prelungirea perioadei, inclusiv opinia OMS, spune directorul executiv AstraZeneca, Pascal Soriot.

Anumite companii au declarat de la început că vor dezvolta vaccinul doar pentru profit, dar nu este cazul companiei AstraZeneca, care a promis să ofere remediul la preț de achiziție pe timpul pandemiei.

Nu există informații legate de un preț al vaccinului post-pandemie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook